Mjölken, rymden och Djurisar

Ämnet för dagen varierar otroligt mycket när man arbetar med nyhetsgrafik. Det är bara att ta en titt igenom denna blogg för att se den bredd av ämnen som dyker upp här.

Vi har gjort en hel del intressant på grafiken den senaste tiden.

Förra veckan fick jag möjlighet att sätta mig in i hur företaget Oatly som producerar alternativa produkter till mjölk, baserat på havre, har ökat sin omsättning och personalstyrka över tid. Det ställdes i relation till hur svensk mjölkkonsumtion har förändrats de senaste 70 åren.

Mjölk och Havre, av Joel
Mjölk och Havre, av Joel

Denna typ av statistik är intressant då den ger en fingervisning om i vilken riktning svenskens konsumtionsvanor går. Idag ser fler och fler, alternativa varor som är bättre för miljö och hälsa, som något som bör prioriteras. Ytterligare ett bevis på att hälsa och miljö är något som väcker intresse är att årets julklapp blev ett aktivitetsarmband som Malin under denna dag gjort grafik på.

Ytterligare ett bevis på att hälsa och miljö är något som väcker intresse är att årets julklapp blev ett aktivitetsarmband som Malin nyligen gjort grafik på.
Av Malin.

Den spännande och mycket omtalade kometlandningen som nyligen gjordes är också något som det gjorts grafik på även av andra. Rosetta var den satellit som för 10 år sedan skickades upp för att i år kunna möta kometen och placera landaren Philae där.

Hur Philae landar på kometen b.la. i syfte att försöka ta reda på om liv kan ha kommit till vår planet med kometer. Inblandade i grafiken .Rikard, Mikael och jag.
Hur Philae landar på kometen b.la. i syfte att försöka ta reda på om liv kan ha kommit till vår planet med kometer. Inblandade i grafiken .Rikard, Mikael och jag.

I samma veva så ser det ut som att noshörningarna i Afrika har fått det lite bättre. Även om det är få så verkar beståndet öka till skillnad ifrån elefanternas bestånd som minskar även om det fortfarande finns fler av dem kvar. Bägge arter är fortfarande hotade av tjuvjakten och har mindre bestånd idag, än om man jämför med 1970-talet.

Denna ”Djuris” har Johan gjort.
Denna ”Djuris” har Johan gjort.

Detta är en uppdatering på vad vi, bland mycket annat, gjort den senaste tiden här på TT Nyhetsbyråns Grafikredaktion. Fler uppdateringar och mer grafik kommer snart!

Och glöm inte att följa och dela oss med era vänner, Tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s