Vi som bloggar

Paloma Pérez Lucero
Paloma Pérez Lucero
Jobbar på byrån sedan 2011. Utbildade mig till grafisk formgivare på Universidad de Chile. Jag har jobbat som nyhetstecknare sedan 2003 på olika grafikredaktioner i Sverige och utomlands. I dag är jag både tecknare och projektledare för grafikuppdrag. Du kan läsa mer om hur jag hamnade här i vårt första inlägg.

RIS_byline
Rikard Söderström
Jag har jobbat på byrån sedan 2002. Utbildade mig till Teknisk illustratör på Mälardalens högskola.

mikael
Mikael Andersson
Jag gjorde min praktik på byrån 2006 och har jobbat här sedan dess. Utbildad på Mälardalens Högskola.

Petra Frid/ TT Nyhetsbyrån
Petra Frid
Jag jobbade som 3d-modellerare på ett produktionsbolag i slutet av 90-talet, efter en ett-årig multimediautbildning. Studerade Informationsdesign vid Mälardalens högskola 2001–2004. Gjorde mitt exjobb om interaktiv grafik på byrån och har jobbat här sedan dess.

johan
Johan Hallnäs 

Började jobba på byrån 1999. Vägen dit gick via en tvåårig folkhögskola med inriktning Bild och Form. Efter det tre år på Mälardalens högskola där jag, som flera av mina arbetskamrater, pluggade informationsdesign.

ah_porträtt
Anders Humlebo
Utbildad teknisk illustratör och datorgrafiker vid Mälardalens högskola i Eskilstuna. Jag kom till Svenska grafikbyrån från Avisa centralredaktion 1998.

ingela
Ingela Landström
Jag anställdes på byrån 1999. Utbildat mig på Konstfack.

JOD_byline
Jonas Dagson
Jobbat med GT från 1981–1997. Startade tidningens grafikavdelning 1988. Jobbade för amerikanska Knight–Ridder Tribute (KRT)/Bulls 1997–2001 , kom till byrån 2002. Sitter på redaktionen i Göteborg och arbetar i huvudsak med sportgrafik. Utbildad i journalistik på Göteborgs Universitet (JMG) och har läst kurser i nyhetsgrafik på FOJO och Poynter Institute, St Petersburg. Bloggar även i Sportgrafikbloggen.

Våra gästbloggare

BloggAnnika
Annika Castro Nilsson
Anställd på byrån som nyhetschef hösten 2011 till och med januari 2015. I bagaget har jag ett par års konst- och konsthantverksutbildning, universitetskurser i svenska, pedagogik och u-landsfrågor samt nio år på Svenska Dagbladets grafikredaktion, först som researcher och sedan som grafikredaktör.

Illustration: Malin Nyqvist
Malin Nyqvist

Efter 3 år av informationsdesignstudier på Mälardalens högskola började jag 2011 att jobba på byrån som sommarvikarie . Vikariaten har mer eller mindre avlöst varandra sedan dess.

Hillevi
Hillevi Duus
Jobbar som vikarie på byrån sedan augusti 2014. Har sedan våren 2012 jobbat på Dagens Nyheter som vikarie. Är utbildad i Informativ illustration på Mälardalens högskola 2010-2013 och gjorde examensarbete på Svenska Grafikbyrån 2013. Läste innan dess måleri i två år på Göteborgs konstskola.

Louise-Bild
Louise Havedahl
Jag hade min praktik på byrån i november 2011. Efter min utbildning fick jag fortsätta jobba som vikarie under ett år med start i juli 2012. Jag har en treårig kandidatexamen i informationsdesign med inriktning mot informativ illustration på Mälardalens Högskola. Arbetar gärna med grafik likväl som renodlad illustration.

hellstrombjorn
Björn Hellström
Sommarvikare på byrån 2015.
Jag har under sju år varit grafikansvarig på Sydsvenska Dagbladet i Malmö. Slutade där vid nyår 2014/2015 för att driva min egen firma inom visuell presentation. Älskar kartor och vad data och siffror kan avslöja om man hanterar materialet på rätt sätt.

joelpic
Joel Gustafsson
Jag gjorde min praktik på byrån november 2013. Jag har en treårig utbildning ifrån Mälardalens högskola där jag läste Informationsdesign och Informativ Illustration. Jag började som sommarvikarie på byrån 2014.

bild
Ivannia Olguín
Vikarierade på byrån under ett år från våren 2013. Speciellt intresserad av att producera webbgrafik, webbsajter och programmering av responsiva hemsidor för att kunna skapa responsiv interaktiv grafik. Utbildad till grafisk designer i Chile.

634857389129089277
Rebekka Mornio 

Vikarierade på byrån från sommaren 2013 till och med juni 2014. Mångårig frilanserfarenhet som illustratör, informations- och nyhetsgrafiker. Tidigare arbetsgivare är bl a Upsala Nya Tidning och Lexicon Interactive.

 

Annonser

En tanke på “Vi som bloggar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: